Arhivi: virtualizacija storitev arhivov za uporabnike

KDAJ? torek, 12. januar 2021, ob 10. uri

KJE? ZOOM

 

Zveza zgodovinskih društev Slovenije je morala zaradi aktualnih epidemoloških razmer prestaviti svoje 40. zborovanje.  Ker je v teh razmerah manj strokovnih dogodkov, se je Zveza zgodovinskih društev Slovenije odločila, da bo svoje jubilejno zborovanje pospremila z nizom okroglih miz.

Prva z naslovom Arhivi: virtualizacija storitev arhivov za uporabnike bo 12. 01. 2021, ob 10.00 potekala prek spletne aplikacije ZOOM.

Predavatelja: dr. Gregor Jenuš in dr. Žiga Koncilja

Link na ZOOM povezavo:
https://us02web.zoom.us/j/82377580426?pwd=V01LbjFQYXNuWEVTRTNmV1BlS2lKQT09

Meeting ID: 823 7758 0426
Passcode: 719205

Kratek opis delavnice:

Slovenska javna arhivska služba, ki jo izvajajo Arhiv Republike Slovenije in šest regionalnih arhivov, je v zadnjih desetletjih doživela številne spremembe. K tem je nedvomno pripomogla digitalizacija našega vsakdana. Hiter napredek na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij in z njim povezane družbene spremembe se odražajo tudi v načinih dela slovenskih arhivov. Na domala vseh področjih delovanja arhivske službe prihaja do temeljitih sprememb, ki od institucij oz. njenih zaposlenih ne zahtevajo le novih razmislekov glede naše družbene vloge, ampak tudi temeljite prilagoditve našega dela. Spremembe posegajo na vsa področja poslovanja slovenskih arhivov: od prevzemanja, dolgoročnega ohranjanja in navsezadnje tudi dostopanja do arhivskega gradiva. Kako pomembna je virtualizacija naših storitev pa nam je pokazala tudi aktualna družbena situacija.

Up Next

Related Posts