Kako smo skuhali in pojedli socializem: o hrani v Naši ženi

KDAJ? četrtek 8. junij 2017, ob 18.00 uri

KJE? Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, Ljubljana

 

Ob razstavi Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji, vas vabimo na predavanje
dr. Andreje Vezovnik in dr. Tanje Kamin za naslovom

Kako smo skuhali in pojedli socializem: narativi o hrani v reviji Naša žena

Dr. Tanja Kamin je na Univerzi v Ljubljani doktorirala s temo promocije zdravja. Zaposlena je na Fakulteti za družbene vede, kjer predava na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi, raziskovalno pa deluje v okviru Centra za socialno psihologijo FDV UL, ki ga tudi vodi. Raziskuje in objavlja s področja socialnega marketinga, promocije zdravja, mediatizacije zdravja, hrane in prehranskih praks ter drugih tem s področja sociologije vsakdanjega življenja.

Dr. Andreja Vezovnik je doktorica sociologije in docentka za področje medijskih študij. Predava na Fakulteti za družbene vede in na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Raziskovalno deluje znotraj Centra za socialno psihologijo na FDV. V zadnjih letih se veliko ukvarja z vprašanjem migracije, predvsem v navezavi na medijske, politične in literarne diskurze. Vprašanje migracije raziskuje skozi prizmo (de-)konstrukcije diskurzov o kulturni in nacionalni identiteti ter varnosti. V zadnjih desetih letih se intenzivno ukvarja tudi s področjem mediatizacije hrane in raziskovanjem prehranskih praks v povezavi s položajem žensk v obdobju jugoslovanskega (post-)socializma.

Up Next

Related Posts