Kako smo živeli 25 let nazaj…

S čim ste se vozili, na čem ste sedeli, kako ste bližnjim posredovali sporočila v času osamosvijitve Slovenije?

Sodobni avtomobili, pametni telefoni, e-pošta in še marsikaj drugega so danes postali nepogrešljivi del našega vsakdana. Si predstavljate, kako bi bilo videti vaše življenje, če bi namesto sodobnih predmetov spet morali uporabljati predmete izpred 25 let? Stacionarni telefon, navadno pošto, …?

Nekateri predmeti se niso tako zelo spremenili. Klasične ženske torbice so moderne tudi danes in retro stil oblačil je še vedno v modi. Je pa zato napredek tehnologije in razvoj drugih predmetov povzročil, da je naše današnje življenje v primerjavi z življenjem v času osamosvojitve Slovenije skorajda neprimerljivo.

Leta 1991 smo uporabljali mobilne telefone, ki so bili s pripadajočimi kovčki težki več kilogramov. Privoščili so si jih le redki, saj so morali zanje odšteti okoli današnjih 4.000 evrov. Danes si težko predstavljamo življenje brez prenosnega telefona, ki je marsikje popolnoma izrinil stacionarne. Pospravimo ga lahko v žep,  z internetno povezavo pa nam omogoča popolno obveščenost v vsakem trenutku.

Več pa na povezavi

Up Next

Related Posts