Pink

8. septembra 1979 se je v Doylestownu v Pensilvaniji rodila Alecia Beth Moore, pevka, kantavtorica, skladateljica ter igralka – javnosti bolje poznana pod umetniškim imenom Pink. 

Pink je odraščala v družini vojnega veterana, Jamesa Moora, ter medicinske sestre Judy Kugel. Kmalu po rojstvu je pričela bolehati za astmo, otroštvo pa ji je zaznamovala tudi ločitev staršev. To pa je ni oviralo, da bi še zelo zgodaj pokazala svojo glasbeno nadarjenost. V srednji šoli je že pričela nastopati v skupinah, prva se je imenovala Middleground. Njeni člani so se razšli po porazu na tekmovanju. To jo ni odvrnilo od nastopanja, pričela je nastopati v klubih, nadela pa si je tudi umetniško ime – Pink. Sprva ji vzdevek, ki so ji ga pripisali vrstniki, ni bil všeč. Sklicevali so se namreč na mr. Pinka iz slavnega filma Quentina Tarantina, Reservoir Dogs ali Stekli psi. Pri 14. pa ga je vzljubila, saj je ponazarjal njen karakter nagnjen k ekstremom.

V glasbeni karieri si je v drugi polovici najstniških let še vedno želela uspeti z ustvarjanjem v skupini. Tako je bila članica skupin Basic Instinct ter Choice, ki pa nista bili opaženi. Pravzaprav je bila izmed vseh članic zasedb opažena zgolj Pink, ki je tako februarja leta 2000 izdala svoj prvi single z naslovom There You Go.

Istega leta je izšel tudi njen prvi album Can’t Take Me Home, že naslednje leto pa je izdala svoj drugi album z naslovom M!ssundaztood, ki je eden njenih najbolj prodajanih albumov do sedaj. Skupno ji jih je do sedaj uspelo prodati več kot 37 milijonov. Leta 2010 je izdala svoje hite v albumu z naslovom Greatest Hits… So Far !! ! The Thrut About Love pa je izšel 2012.Pink je postala tudi billboard ženska leta 2013

Zasebno je bilo zadnjo prelomno leto 2005, ko je med dirko zaprosila motokrosista Careya Harta, ki se je ob pogledu na tablo z napisom Will you marry me? skoraj ponesrečil. Njun odnos je razburkal javnost, saj so se leta 2008 pričele širiti govorice o ločitvi, do katere pa ni prišlo. Leta 2011 se jima je rodila hčerka Willow.

Up Next

Related Posts