Umetnost, šport in dediščina

KDAJ? torek, 26. september 2017, ob 18.00

KJE? Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, Ljubljana

 

Na panojski razstavi, kjer predstavljajo svoje športne zbirke in umetniške zbirke, ki se navezujejo na tematiko športa, sodelujejo: Slovenski šolski muzej, Narodni muzej Slovenije, Loški muzej Škofja Loka, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Tehniški muzej Slovenije, Muzej Ribnica, Moderna galerija, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Zavod Planica (Muzej športa), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zgodovinski arhiv Celje ter Osrednja knjižnica Celje (spletni portal Kamra).

Večji del razstave je namenjen zgodovini in razvoju športa na Slovenskem, posebnost razstave pa je povezovanje športa in umetnosti – obiskovalci bodo lahko spoznali, kako so s športom tesno povezani tudi arhitektura in oblikovanje, vizualna umetnost ter gledališče.

Organizatorji želimo z razstavo obiskovalce seznaniti, da so umetnost, šport in dediščina pomembni gradniki celostnega razvoja posameznika in družbe kot celote. Razstava sledi ciljem medresorskega nacionalnega projekta Umetnost, šport in dediščina, s katerim želijo kreativno povezati področja in spodbuditi nova razvojkreativna partnerstva ter hkrati opozoriti, da ima tudi šport bogato dediščino, ki ji je treba nameniti pozornost.

Razpored javnih vodenj po razstavi Umetnost, šport in dediščina:
28. september 2017, ob 18.00 uri, vodita Biljana Ristić in Jože Podpečnik
5. oktober 2017 ob 10.00 uri vodenje za osnovnošolce (1, 2). Vodi mag. Marina Gradišnik (višja kustosinja, Muzej Ribnica) / Udeležba je brezplačna, prijave: marina.gradisnik@guest.arnes.si, 041 764 022
5. oktober 2017 ob 18.00 uri, vodita Marina Gradišnik in Mateja Ribarič
10. oktober 2017, ob 18.00 uri, vodita Natalija Lapajne (MAO) in Adela Železnik (MG+MSUM)

Razstava bo na ogled od 25. septembra 2017 — 14. oktobra 2017.

Up Next

Related Posts