Vihar sovražen svet pretresa

KDAJ? torek 12. september 2017, ob 20.00 uri

KJE? Goriški muzej, Grajska cesta 1, Nova Gorica

 

Na tokratni postavitvi razstave Narodne in univerzitetne knjižnice ob stoletnici prve svetovne vojne v sklopu Festivala Tenso 2017 »Zbogom orožje, pozdravljena pesem« bomo izpostavili pričevanja o glasbi, ki je slehernemu posamezniku za kratek čas odvrnila misli od bede vojnega vsakdanjika.

Pogovor, ki bo sledil otvoritvi razstave, bo osvetlil idejno zasnovo projekta Tenso 14-18: od poezije do glasbe Evropske mreže profesionalnih komornih zborov. Namen projekta je oživitev poezije turbulentnega obdobja evropske zgodovine med letoma 1914 in 1918 v novi zborovski glasbi.

O glasbi in kulturi v Veliki vojni bodo razpravljali dr. Alenka Bagarič, vodja glasbenega oddelka Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani in direktorica organizacije Tenso Babette Greiner.

Vabljeni tudi na mednarodni znanstveni simpozij na temo Glasba v prvi svetovni vojni, na katerem bodo sodelovali ugledni muzikologi, etnomuzikologi, sociologi, zgodovinarji in slavisti. Simpozij bo potekal v petek, 22. septembra 2017, od 9.30 do 17.00 na Gradu Kromberk.

Up Next

Related Posts