Women´s Creativity since the Modern Movement (1918-2018): Toward a New Perception and Reception

KDAJ? od 13. do 16. junija 2018

KJE? Torino, Italija

 

Vabljeni na mednarodno konferenco Women´s Creativity since the Modern Movement (1918-2018): Toward a New Perception and Reception, ki bo kot zaključno dejanje petletnega evropskega projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (www.momowo.eu) potekala od 13. do 16. junija 2018 v Torinu, Italija.

Rok za povzetke prispevkov je 31. oktober 2017.

Opis vsebinskih sklopov konference, navodila za oddajo povzetkov in druge informacije o konferenci so na spletni strani projekta: http://www.momowo.eu/symposium/.

O projektu:
Interdisciplinarni projekt MoMoWo obravnava kulturni in družbeno-ekonomski pomen dosežkov žensk na področjih arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, krajinske arhitekture in urbanizma, ki so/veljajo za tradicionalno moške poklice. Namen MoMoWo je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del “anonimne” in zamolčane evropske kulturne dediščine 20. stoletja, ki so jo ustvarile ženske, dejavne na zgoraj omenjenih področjih. Projekt bo podpiral in ustrezneje ovrednotil tudi dosežke sedanje generacije ustvarjalk in s tem pomagal utreti pot bodočim generacijam žensk v ustvarjalnih poklicih.

Rezultate projektasi lahko ogledate na spletni strani: www.momowo.eu.

Up Next

Related Posts